2008/24' AMICS I RESIDENTS ARBÚCIES
Un programa setmanal amb: la previsió del temps, la secció alternativa, l'entrevista de la setmana i les recomanades

Amics i Residents Arbúcies 9 de març de 2024 "Entrevista a Joan Illa - Biografia de les llevadores"

 8 de març? Els orígens d’aquesta celebració, són molt confosos. La historiografia espanyola els vincula a la commemoració de l’incendi d’una fàbrica tèxtil de Nova York el citat dia de 1857, segons unes fonts, i de 1908, segons d’altres.
La historiografia nord-americana, en canvi, ho relaciona amb una manifestació espontània de les treballadores del sector tèxtil a Nova York, també el 8 de març de 1857 o de 1908. Tot plegat no es pot vincular a un únic esdeveniment aïllat, està format per processos i esdeveniments que mostren una societat en transformació que es va fent cada vegada més complexa: la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa, el sindicalisme femení de les primeres dècades del segle XX, la lluita pel sufragi femení o les pugnes entre socialistes i sufragistes. Una lluita que encara avui en dia, té molts motius per seguir ben viva.
Anem per feina. Xavier Soler, ja està a punt a l’estudi per intervenir, farà el repàs a la predicció meteorològica, i ens explica si correm perill amb l'asteroide Apofis l'any 2029.

 Tot seguit, David Merino arriba amb un nou tast de "Vida i Fauna", edició "les gestacions". A la segona hora establirem conversa i entrevista amb... Joan Illa, que amb motiu del Dia Internacional de la Dona, volem fer un petit homenatge a les llevadores i el paper que van jugar històricament, amb la seva feina.

Això i més coses, els matins de dissabte!, des d’Arbúcies al món. Voleu acompanyar-nos? 

                                                   Clica per escoltar el programa 718


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada